VILKA ÄR VI I ROYALCREW?

ett gäng eldsjälar som brinner för en levande landsbygd

PIERRE HOLMSTRÖM

En av dom åtta eldsjälarna är Pierre Holmström. 38 årig festivalräv med gubbhumor ala Stefan&Krister. Med över 20 års erfarenhet som besökare på diverse hårdrock/metalfestivaler tillför han många bra idéer till teamet. Han är född och uppväxt i Marieholm men bor sedan några år tillbaka i ”storstaden” Värnamo.

Uppväxt med dansbandsmusik i hemmet, men har inte tagit någon större skada av det. Han fick i tidig ålder upp ögon och öron för band som Black Sabbath, Metallica (tidiga plattorna så klart), The Haunted, DIO, Motörhead och Pantera. Så det föll sig ganska naturligt att han plockade upp farmors gamla akustiska gitarr och började öva på riff. Sedan dess har han varit med i band som Useless Shit, Lattjo LiveBand, Age of Fury, Instant Karma och Black Barrel Smoke. Idag är han en av tre strängbändare i Royalfest´s egna husband Stormtunna som såklart kommer att uppträda på kvällen den 6 augusti.

Tre snabba frågor!

Dold talang: Odla skägg och grilla.

Fritidsintresse: Utöver Royalfest och umgås med familjen gillar jag att glida runt med familjens jänkare, spela och lyssna på musik, gå på konserter, grilla och samtidigt avnjuta en god öl eller två.

Drömbokningar till Royalfest: The Haunted, Knogjärn, Amon Amarth och varför inte Sven Ingvars.


CAMILLA HOLMSTRÖM

Hon som först kläckte idéen om en liten festival för hela familjen i Marieholm var Camilla Holmström. En kreativ hårdrocksjente från Norge med väldigt många festivaler och konserter i ryggsäcken! Född och uppvuxen i vackra Fredrikstad som är känd för sin gamla stadsdel ”Gamlebyen” som är Nordeuropas bäst bevarade fästningsstad. Värt ett besök! 

Som liten jente bläddrade hon i sin pappas LP-samling där hon fann album som Deep Purple´s  In Rock, Uriah Heep´s Innocent Victim och Supertramp´s Famous Last Words som fick hennes intresse för musik att växa. Och hennes absoluta favoritsång var Speed King med Deep Purple. Den första hårdrocksskivan hon köpte för egna pengar var Dio´s Holy Diver, bara en sån sak.

Kärleken (en Marieholmare) träffade hon på festivalen Sweden Rock Festival 2008. Därav anknytningen till Marieholm. Hon bor sedan 2009 i Värnamo.

Camilla har även ett brinnande intresse för historia och nordisk mytologi. Något som har smittat av sig på övriga familjen. 

Tre snabba frågor!

Dold talang: Kan se skönhet i den mest konstiga grejer

Fritidsintresse: Leta runor och fornlämningar runt om i Småland.

Drömbokningar till Royalfest: Wardruna, Knogjärn och Mercyful fate.


MIKKO KARPPINEN

Ett av de senaste tillskotten till RoyalCrew är Mikko Karppinen, en 42-årig silverräv som älskar musik (och pappaskämt)! Han har en ganska gedigen festivalerfarenhet då han bland annat besökt Hultsfredsfestivalen (10 gånger!), Sweden Rock, MetalTown, Sonisphere med flera vilket format honom som person och som även tillför energi till Royalfest. 


Han är född och uppvuxen i Hillerstorp (Törestorp) där han bor kvar än idag och uppväxten kantades av skola, jobb, skateboardåkning och med Eros Ramazotti spelandes i hemmet. Just Eros har inte influerat honom det minsta lilla, däremot i tidigt 90-tal hittade han Iron Maiden och det är enligt honom världens absolut bästa band (scream for me Marieholm!).
Dessutom är han trummis både i Royalfest´s egna husband Stormtunna och även i nykteristernas  orkester Alpha Boys. 

Tre snabba frågor!

Dold talang: Matlagning

Fritidsintressen: Utöver Royalfest och självklart att umgås med familjen gillar jag att åka på bilträffar med folkvagnsbubblan, spela och lyssna på musik, konserter, flugfiska, lira Xbox, vandra i naturen, astronomi och rymdfart!

Drömbokning till Royalfest: Förutom Iron Maiden… Jinjer, Meshuggah, The Haunted, Gojira


ANTON KARLSSON

Med en gul regnjacka har han under tidigare år sprungit omkring på området så att det ser ut som
han gör någonting, våran Anton Karlsson. En 29-årig Gnosjöbo som har ansvaret att lösa så att allting
lyser och att hoppborgarna är uppblåsta.

Med ett stort musikintresse kan han spela de flesta
instrument i sina drömmar även om det inte låter bra. Allt som har en svängig melodi får han på fall.
Om något av banden saknar sin triangelspeleman så står han redo att leverera.


Tre snabba frågor!


Dold talang: Killgissning och Alpackalexikon


Fritidsintresse: Mycket av vår tid läggs på våra djur men när tid finns älskar jag att lära mig nya saker,
umgås med vänner och familj, vara ute i naturen, allt på hjul listan kan göras lång om dagarna hade
varit några timmar längre bara.


Drömbokningar till Royalfest: Wolfmother, Vargas Lagola, Lasse Berghagen med endast Tacka vet jag
logdans


MATTIAS VESTLUND

Den nyaste medlemmen i RoyalCrew är den 36 år gamla gubbfarbrorn Mattias Vestlund. Ni kanske känner igen honom från tidigare Royalfester, då han har stått på scenen varje år sedan starten 2017. 

Kärleken till musiken har funnits sedan barnsben, men tog på allvar fart när han introducerades för death metal någon gång i 12-årsåldern. At the Gates, In Flames, The Haunted, Cradle of Filth och allt annat som var häftigt på den tiden snurrade dygnet runt i CD-växlaren. Har velat spela gitarr hela livet men har tvingats till att spela bas, då han alltid har omgett sig av gitarrister som är bättre än honom själv, i band såsom Age of Fury, No Possession, Karolina and the Band Band m.fl. Det har även visat sig att han har en talang för att gapa och skrika, vilket han har utnyttjat som sångare i band såsom Dethrone och The Silence Unbroken. Huruvida detta har med hans uppväxt i Kulltorp att göra eller inte låter vi vara osagt. Nu har ni chansen att se honom både spela gitarr och gapa och skrika i Royalfests omåttligt populära husband Stormtunna.

Tre snabba frågor!

Dold Talang: Har inga. Skryter gärna med mina talanger så fort jag får chansen.

Fritidsintresse: Bygger gärna grejer. Vad det är spelar inte så stor roll så länge som det är roligt. Tränar löpning, spelar musik, umgås med familj och vänner. 

Drömbokningar till Royalfest: Brothers Moving, Eradikated, The Hellacopters, Brutus m.fl. Listan kan göras oändligt lång.


THOMAS LUNDELL

Här är spelemannen som har många olika strängar på sin lyra. 

Thomas Lundells låtar har streamats närmare 10 miljoner gånger och ni har kanske sett och hört honom i både TV-rutan och på radion eller som sångare i The Fret? Men vid sidan om musikkarriären driver han begravnings- och juridikbyrån “Lundells” och “Hotell Apladalen” tillsammans med sin familj.

Som om det inte vore nog så läser han just nu till fastighetsmäklare på distans och är numera en del av “Mäklarteamet” i Värnamo.

På något magiskt vis lyckas han ändå finna tid för “Royalfest”, som har kommit att bli ett stort hjärteprojekt. Thomas har erfarenhet från många konserter och festivaler, från båda sidorna av scenen, och 2017 arrangerade han “KULTURKANONEN” som sålde slut två gånger om. Att nu få vara en del av “RoyalCrew” och tillsammans med bästisar få arrangera Royalfest för 5:e gången är en ynnest, säger han, och fortsätter;

“Det är ju lika stort som att som hockeyspelare få spela med världens bästa hockeylag – Leksands IF!”

Efter drygt 20 år som Gnosjöbo så har kärleken fört honom till ett liv på landet utanför Ulricehamn, där han och sambon Emma trivs med hundarna Signe och Saga i sitt totalrenoverade timmerhus från 1907. Ja, det är väl mestadels brorsan Mattias på ML Snickeri & Service som stått för renoveringen då Thomas tyvärr har tummen mitt i handen, men estetik, design och inredning är stora intressen som han delar med sambon.

Tre snabba frågor!

Dold talang: Rapa högt och kasta pokemonkort… men det imponerar inte på så värst många sedan jag passerat 30-strecket.

Fritidsintresse: Den lilla fritid jag har spenderar jag helst med sambon, familjen, vännerna och hundarna men på min egentid blir det fiske, musik och auktioner!

Drömbokningar till Royalfest: Mumford & Sons, Kings Of Leon, NEEDTOBREATHE, Gavin DeGraw och Andreas Moe m.fl.


THERESIA WINDING

Näst på tur i presentations-rundan är Theresia ”Tessan” Winding. Hon är en (oftast) glad figur som är uppväxt i Gnosjö men kärleken förde henne till underbara Marieholmsbruk där hon bott sedan 2013.

Hon samlar på muminmuggar, är en sann djurvän, favoritfärgen är grön och hennes största fobi är sjunkande båtar.

Hon har spelat piano sedan barnsben, något hon är pappa Tjabbe evigt tacksam för. I och med att även brorsan Jonas är ganska musikalisk (läs: asgrym) så har det blivit mycket musik i hemmet under hela Tessans uppväxt. Hon har även lärt känna många fina vänner, och inte minst sin äkta make, genom musiken.

Hennes medverkan i Royalfest är för tillfället på paus då hon tillsammans med  Andrée har fullt upp att jonglera sina 3 barn i cirkus Winding 🙂

Tre snabba frågor!

Dold talang: kan prata rövarspråket flytande (om den nu räknas som dold, skryter gärna med det så ofta tillfälle ges)

Fritidsintressen: Spendera tid med familj och vänner, spela wordfeud och några få kvällar om året kolla på skräckfilm ihop med bästa Skräckisklubben

Drömbokningar till Royalfest: Rival sons, Mayer, Ariana, Slipknot, Håkan, Bombus, Mares osv osv .. (listan är spretig och oändligt lång)

Kokroramom!


ANDRÉE WINDING

Andrée Winding, born and raised i Marieholm! Ja om man bortser från en vinter på vift i Gnosjö, dock blev hemlängtan för stor och efter ett halvår var han tillbaka igen… Till hans stora glädje lyckades han locka med sig sin då blivande hustru Theresia Winding som han idag driver musikstudion Soundmill Studio tillsammans med.

En driven kille som dessutom är ganska envis, och ska något hända, ja då ska det hända NU! Uppvuxen med hårdrock på storasyskonens rum på ovanvåningen och en dansbandsfrälst far på nedervåningen. Detta har resulterat i ett ganska brett musik-lyssnande, men får han välja är det gärna Slipknot eller tidiga In Flames som ryker på.

Har stått på scen och svängt med gitarren i lite olika konstellationer men framförallt i bandet The Fret tillsammans med Thessan och sin brother from another mother Thomas Lundell som båda två utgör en del av RoyalCrew!

Tre snabba frågor!

Dold talang: En jävel på att snurra ihop kablar.

Fritidsintresse: Fiske ligger varmt om hjärtat även om inte tiden finns (men man kan ju alltid handla grejer till det, eller hur?), musikskapande i  samt umgås med vänner och familj.

Drömbokningar till Royalfest: Slipknot, James Bay, Rival Sons, Seventh Wonder, Finntroll.